Tisztelt Látogató!

Nekünk, akik itt élünk Százhalombattán, szinte nincs is lehetetlen, vagy elképzelhetetlen dolog. Szeretjük a kihívásokat, és szeretünk olyan dolgokba belefogni, amelyekre az egyszerű halandó biztosan legyintene egy nagyot, és azt mondaná, hogy ezt soha nem lehet megvalósítani.

Az ötvenes években az akkori százhalombattaiak (akik az Óvárosban éltek, mert hogy városunk akkor csupán a mai Óvárost jelentette) szkeptikusan hallgatták, hogy itt bizony modern város épül. El sem tudták képzelni, hogy a szántóföldek helyén lakóházak, üzemek, parkok, iskolák, óvodák, közintézmények épülnek fel, s hogy egyszer itt lesz hazánk egyik energetikai központja. És mégis minden úgy lett, ahogy az annak idején megálmodták, és a kezdetekkor kételkedők talán maguk is meggyőződtek arról, hogy kár volt aggodalmaskodni. Aztán a későbbiek során időről-időre mindez megismétlődött. Ugyanígy voltak szkeptikusok, amikor némelyek múzeumról álmodoztak, mondván, minek azt a néhány törött cserepet mutogatni. S lám, mára Európa egyik legizgalmasabb múzeuma és régészeti parkja lett a miénk. Ugyanígy jártunk a Summerfesttel is: elképzelhetetlen volt, hogy nyáron kulturális rendezvényt szervezzünk a betondzsungelben. És tessék: hazai és nemzetközi viszonylatban is az egyik meghatározó folklórfesztivállal büszkélkedhetünk.

Napjainkra sajnos általánossá vált az újításoktól való félelem, de Százhalombatta valahogy hamarabb felismeri, ha a dolgoknak rövid-közép vagy hosszú távon értelme van. A mostani kezdeményezés - őszintén hiszem - hogy az előzőekben felsorolt példákat követi majd. Várost már építettünk, van múzeumunk, világhírű fesztiválunk, megalkottuk az ország első digitális szolidaritási programját, hamarosan európai szintű új uszodát adunk át, s a belvárosban konferenciaközpontot építünk. Miért ne legyen tehát nyári egyetemünk is?

Itt az ideje, hogy városunk újabb kitörési pontokat keressen. Meggyőződésem, hogy a nyári egyetem, előbb-utóbb igazolni fogja létjogosultságát, és meghozza eredményeit. Az "ecopolis" minden résztvevőjének felejthetetlen napokat, hasznos ismereteket, kiváló előadókat és előadásokat kívánok.

Végezetül, de nem utolsó sorban köszönetemet fejezem ki a MOL Nyrt., a Szent István Egyetem, a Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Területi Bizottsága és a Dunamenti Erőmű Zrt. felé az egyik legújabb battai álom megvalósításához nyújtott segítségükért. 

Vezér Mihály
a Kuratórium elnöke
Százhalombatta város polgármestere

 
   
 
 
Impresszum

Az oldalt az Ökobatta Fenntartható Fejlődésért Alapítvány üzemelteti.
Készítette és karbantartja: Fekete János; Szerkesztőség: Tomek Noémi, Kabelács Hajnalka - (23) 542-190 -

Százhalombatta 2008
A Weboldal az Ökobatta Fenntartható Fejlődésért Alapítvány tulajdonát képezi. Az oldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Az oldal bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva,
az csak a szerkesztőség előzetes írásbeli engedélyével használható fel. Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala. Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.